Pressmeddelande: Ny tjänst gör kaféer och restauranger till mobila kontor

Allt fler jobbar mobilt oavsett om man är frilansare eller har en fast anställning. Att sätta sig på ett kafé eller i en hotellobby för ett par timmars ostört arbete eller ett möte är något som lockar många. Nu lanseras en ny tjänst som skapar unika mobila arbetsplatser på kaféer och restauranger när de har få matgäster i lokalen. Flera kända Stockholmskrogar är med från start.

Allt fler har behov av flexibla arbetsplatser nära möten och vardagslogistik. Antalet frilansare ökar, men även andelen fast anställda som inte bara jobbar från kontoret ökar. Nya tjänsten Palaver omvandlar kaféer och restauranger till attraktiva arbetsplatser under de timmar de inte har så mycket gäster. Det möjliggör att det går att hitta en arbetsplats mellan två möten, efter dagislämning eller där och då det passar dig.

– Jag har själv jobbat mycket på kaféer och insåg att platsen var bra men det fanns ingen infrastruktur för att matcha min redovisning med kvitton eller regler - hur länge får man sitta på ett kafé för en kopp kaffe? Vi har nu skapat en digital tjänst som sköter hela transaktionen mellan kaféer och restauranger, mobilarbetare och deras företag i en ny affärsmodell, säger Peter Henning, vd för Palaver.

Palavers plattform bygger en ny marknad för mobilt arbete

Att jobba mobilt kräver en professionell plattform för transaktioner och kvittoredovisning. Allt detta sköter Palaver. Dessutom möjliggör plattformen hundratals nya arbetsplatser i Stockholm, där tjänsten lanseras först. Genom Palavers plattform får stora företag ett verktyg för sina medarbetare som nu kan jobba utanför kontoret likväl som egenföretagaren som behöver en arbetsplats för ett par timmar.

Bolaget är finansierat av fem grundare samt genom externt kapital från finansmannen Erik Mitteregger.

Flera kända Stockholmskrogar med från start.

En krögare som är med från start är Melker Andersson. Genom Palaver kan man få tillgång till arbetsplatser på hans restauranger Mother och Vigårda,
– För oss är det här ett bra sätt att få in folk i restaurangen under tider då det annars är tomt. Dessutom är det ju en bra marknadsföring för oss och ett sätt att nå nya kunder, säger Melker Andersson.

Andra restauranger som är med från start är exempelvis Pontus Groups restauranger Pocket City och Solna, Tidningshuset, Atelier 23, Deli, Burger & Lobster och Pontus in the Air med krögaren Pontus Frithiof i spetsen.
– Jag har alltid kontoret på fickan och är ständigt på språng därför är det viktigt för mig att alltid vara tillgänglig, uppkopplad och arbeta överallt. Med Palaver kan vi också erbjuda erbjuda våra gäster möjligheten att arbeta fritt i våra restauranger, säger Pontus Frithiof.

Så här fungerar Palaver

Via Palaver kan restauranger och kaféer lägga upp tider då de har mycket ledig plats och kan erbjuda företagare plats i sina lokaler. Som mobilarbetare kan man sedan via appen hitta en lämplig arbetsplats, checka-in på en plats där det då ingår tid, arbetsplats och fika. På samma sätt finns det erbjudanden för konferenser. Kostnaden för flera timmars plats inklusive fika är från 45 kronor. Vid månadens slut får användaren en samlingsredovisning på månadens platskostnader som då enkelt kan gå in i bokföringen.

För mer information:

Peter Henning, vd och grundare av Palaver: 070-266 00 09
Se mer på www.palaver.nu